Ο Ιατρός

Βιογραφικό

Ο ιατρός Παπανικόπουλος Χριστόδουλος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1991 με βαθμό ‘Λίαν Καλώς’. Μετά την εκπαίδευσή του στη Γενική Χειρουργική, το 1993 διορίστηκε στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, αποκτώντας ιδιαίτερη εμπειρία στη Γυναικολογική Χειρουργική καθώς και στην Παθολογία Τραχήλου – Κολποσκόπηση. Το 1996 συμμετείχε στις εργασίες της Γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Lewisham στο Λονδίνο.

Στη συνέχεια διορίστηκε στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας για τη συνέχιση της εκπαίδευσης στη Μαιευτική Γυναικολογία.

Το 1998 απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας της Μαιευτικής Γυναικολογίας .Πιστοποιήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και του χορηγήθηκε άδεια εκτέλεσης υπερήχων της ειδικότητας του το 2002.Συμμετείχε στις εργασίες του τμήματος εξωσωματικής γονιμοποίησης του Νοσοκομείου Lister στο Λονδίνο. Από το 2002 είναι επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «Εμβρυογένεσις». Kατά το χρονικό διάστημα αυτό των 20 ετών έχει διεκπεραιώσει πάνω από 5.000 κύκλους IVF.Το 2009 συμμετείχε στην ιδρυτική ομάδα και στο επιστημονικό συμβούλιο των ιατρών της Μαιευτικής Γυναικολογικής κλινικής ΓΑΙΑ.

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του βιβλίου “Βασική Μαιευτική και Περιγεννητική Ιατρική” του καθηγητού κ. Σ. Καρπάθιου καθώς και σε πολλά διεθνή και ελληνικά συνέδρια – σεμινάρια με αντικείμενο την εξωσωματική γονιμοποίηση και την ενδοσκοπική χειρουργική.

Αρθρογραφεί σε πολλά επιστημονικά περιοδικά σε θέματα κυρίως εξωσωματικής γονιμοποίησης και υπογονιμότητας.
Aπο τον Μάρτιο του 2021 είναι επιστημονικός συνεργάτης Μαιευτήρας – Γυναικολόγος του μαιευτηρίου «Μητέρα» γράφει και
συμμετείχε στην ίδρυση του κέντρου εξωσωματικής γονιμοποίησης «ΥΓΕΙΑ-IVF EΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΙΣ», όπου είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου».

about page papanikopoulos